Terminada la guerra conocerá los campos de concentración al sur de Francia, trabajando en campos de batallones cerca de Burdeos para el Nacionalsocialismo en la segunda guerra mundial. Pero su compromiso con la libertad en España le llevará de nuevo al interior para entrar en la clandestinidad en los primeros años de la década de los cuarenta hasta ser detenido de nuevo por la policía franquista. Pasará largas temporadas en las cárceles españolas.
Biógrafo de Buenaventura Durruti y después de diversos libros autobiográficos y de los momentos más estelares del anarquismo que el vivió en primera persona, se dedicó a difundir sus libros con numerosas conferencia, dando a conocer los logros de la revolución.
Será enterrado el próximo miércoles 15 de abril a las 4 de la tarde en el Tanatorio de Sancho de Avila de Barcelona
Hasta siempre compañero
Avui 13 d’abril a les 4 de la tarda ens ha deixat Diego Camacho “Abel Paz” anarquista de 87 anys, nascut a Almería el 12 d’agost de 1921 . Diego va estar en bona part de les lluites socials del segle XX des del 19 de juliol de 1936 a Barcelona participant activament en els canvis socials del moment, creant amb els seus companys de les JJLL de la barriada del Clot, el grup “Els Quijotes de l’Ideal”.
Acabada la guerra coneixerà els camps de concentració al sud de França, treballant en camps de batallons prop de Burdeos para el Nacionalsocialismo en la segona guerra mundial.
Però el seu compromís amb la llibertat a Espanya li durà de nou a l’interior per a entrar en la clandestinitat en els primers anys de la dècada dels quaranta fins a ser detingut de nou per la policia franquista. Passarà llargues temporades en les presons espanyoles.
Biògraf de Buenaventura Durruti i després de diversos llibres autobiogràfics i dels moments més estel·lars de l’anarquisme que el va viure en primera persona, es va dedicar a difondre els seus llibres amb nombroses conferència, donant a conèixer els assoliments de la revolució.
Serà enterrat dimecres que ve 15 d’abril a les 4 de la tarda en el Tanatori de Sancho de Avila de Barcelona
Fins sempre company.
Más información, y vídeos en recuerdo de Abel Paz en Memoria Libertaria
Fuente: Ateneu Enciclopèdic Popular